Waar was de jeugd ?

Slechts 23 jeugdspelers hadden de weg gevonden naar het Open Jeugdkampioenschap van Gouda. Vorig jaar was de opkomst ook al niet groots in vergelijk met de voorgaande jaren, maar daarvoor waren oorzaken aan te wijzen. Nu bleef het bij gissen naar het waarom.

Het geringe aantal inschrijvingen noopte de organisatie het aantal groepen door het combineren van leeftijdscategorieёn tot twee te reduceren. Het resultaat was een CDE groep en een FGH groep. In de 13 spelertjes tellende FGH speelde ons nieuwe jeugdlid Parsa een geweldig toernooi waarvan hij met 8 uit 9 onbedreigd overall winnaar werd en daarmee z’n eerste titel (denk ik zo) kon noteren : Open Jeugdkampioen Gouda F-categorie 2019. Gefeliciteerd Parsa !

In dezelfde ruimte werd ook het senioren Open Kampioenschap van Gouda gespeeld wat bepaald niet aan bloedarmoede leed. Alle drie de groepen als altijd vol bezet met één of meerdere clubgenoten erbij en zelfs een tweetal oud-leden. Leuk !

Ik sta even kort stil bij twee van hen. Tenslotte schrijf ik voor de jeugdsite. In groep B was David Berendsen enorm op dreef met een gedeelde tweede prijs als resultaat. In groep C speelden Charlie en ik. Inderdaad, ik ook. Normaal assisteer ik bij de jeugd maar nu was dat niet nodig. Ook Charlie boekte een succesje. De laatste ronde waren we tegen elkaar ingedeeld. In verloren stelling maar met mogelijkheden tot rekken en hopend op een foutje probeerde ik nog wat met een schuin oog op de klok (er wordt nog zonder increment gespeeld) maar hij hield het hoofd koel. Toen mijn vlag viel had hij nog vier seconden over en het punt.

Theo Heukels

Categorieën

Geef een reactie