Groeiplaneet schaakt tegen het Octaaf

Op woensdagmiddag kwam basisschool de Groeiplaneet op bezoek bij basisschool het Octaaf voor een schaakwedstrijd. Bij de Groeiplaneet geeft schaakmeester Joost al een paar jaar les. Na een onderbreking vanwege Corona wordt sinds januari ook weer schaakes gegeven door schaakmeester Michel.
Voor de schaakwedstrijd waren er 3 schaakbekers beschikbaar gesteld door onze voorzitter. 1 voor groep 2, 3 en 4, een iets grotere beker voor groep 5 en 6, en de grootste beker voor de groep 7 en 8.
 
In de oudste groep deden de meeste kinderen mee. 4 spelers van het Octaaf bleken onverslaanbaar voor de spelers van de Groeiplaneet; Julian, oud-lid Jason, Rohan en Luan. Mede hierdoor was de grootste beker een prooi voor het Octaaf; 30-12.  Quinten (de Groeiplaneet) wist te winnen van Jack en Merijn van het Octaaf. 
 
De Groeiplaneet had geen spelers uit groep 5 en 6. Maar voor het Octaaf deden Nathan, Noor, Fiene, Rayliceano, Sybren en Pieter mee.  Ze speelden tegen de oudere kinderen van de Groeiplaneet, maar wisten toch te winnen met 9-8.  Puck won de meeste punten tegen deze spelers van het Octaaf.
 
In de jongste groep deed voor de Groeiplaneet maar 1 speler mee. Naud moest het dus in zijn 1tje opnemen tegen diverse spelers van het Octaaf: Avelynn en Jesper uit groep 3, en Fiene uit groep 5.  Naud won van Avelynn en zette helaas pat tegen Jesper, maar won zelfs van Fiene. Hij verloor 2x tegen Pieter, maar die speelde in de middelste groep. Uitstekend geschaakt door Naud. Jesper won ook een partij tegen een oudere schaker; Gio.  Per abuis werden de verliespartijen tegen Pieter meegeteld. Hierdoor kreeg het Octaaf (onterecht) ook de derde beker in handen, maar dat zal maandagavond worden rechtgezet.
Het was een gezellig toernooi waarbij veel werd gelachen, en sportief werd gespeeld. Kleine incidentjes en vragen over de schaakregels werden snel opgelost.  Schaakmeester Joost had wat versnaperingen en wat te drinken meegenomen.
Michel van Cappellen
Categorieën

Geef een reactie