Wie doet wat

 

Jeugdleiding

Het bestuur van SV Krimpen aan den IJssel hecht veel waarde aan een goede en sterke jeugdafdeling. Daarom is er binnen de jeugdafdeling een vast begeleidingsteam voor de jeugd, de zogenoemde jeugdleiding. Dit begeleidingsteam begeleidt de jeugdleden op de clubavonden en tijdens externe toernooien. Ieder teamlid heeft een eigen rol binnen het begeleidingsteam.

Jeugdleider en Hoofdtrainer

Jeugdleider is Harold van Dijk. Als jeugdleider is Harold eindverantwoordelijk voor de jeugdafdeling van SV Krimpen aan den IJssel.

Hoofdschaaktrainer

Harold van Dijk is de Hoofdschaaktrainer van de jeugdafdeling. Harold is een professionele, ervaren schaaktrainer en als Fide Meester ook een zeer sterke schaker. Harold traint de sterkste jeugdspelers van onze vereniging.

Schaaktrainers

Binnen de jeugdafdeling zijn meerdere schaaktrainers actief. Michel van Cappellen traint de beginnende jeugdschakers. Frits van Duin geeft les aan de wat gevorderde jeugdspelers. Joost van der Valk verzorgt de training voor de gevorderde jeugdschakers. Samantha begeleidt de kinderen die de basis van het schaken nog moeten leren. Alle jeugdtrainers zijn ervaren clubschakers en beschikken over jarenlange schaak- en schaaktrainingservaring.

Indeling competities

Jacolien van Duin verzorgt op de clubavond de indeling van de jeugdschakers voor de verschillende competities en publiceert periodiek de ranglijsten op de website.

Begeleiding externe toernooien

Sterke jeugdleden kunnen deelnemen aan externe schaaktoernooien. Dit zijn toernooien buiten de clubavond die over het algemeen op zaterdag of in de schoolvakanties plaatsvinden. Voorbeelden zijn de regionale en landelijke individuele- en teamkampioenschappen, de Grand Prix toernooien en overige jeugdtoernooien. Michel van Cappellen en Frits van Duin begeleiden de jeugdleden tijdens deze externe toernooien. Van veel toernooien met Krimpense deelname verschijnt achteraf een leuk verslag op de website.

Toernooiaankondigingen zijn vermeld op de toernooikalender: link naar toornooipagina